Fotografier och Information Tycko Emigration

*************************************************************************************************** 

 ** Mer information om Tycko som utvandrade till Amerika 1916:

Han kom 15e april 1916 till Ellis Island (New York) i bra fysiskt och mentalt skick. Han angav sitt namn som "Tycko Boneja Dahlbäck". Han angav sedan till immigrationsmyndigheten att han skulle resa till 3747 13th Ave. South i Minneapolis, Minnesota. Där bodde hans "Uncle" Anton Nordin. Förmodar att det är hans morbror eftersom hans mamma hette Maria Nordin. Han hade biljett dit också. Mer information man kan se är t.ex:

        - Han reste med båten Kristianiafjord från Bergen, Norge, den 5e April.

        - Han angav smed som yrke
        - Han angav Kjöpmannaholmen som hemmaort.

        - Han angav far Adolf Dahlbäck som närmaste anhörig i Sverige.

        - Han hade 25 dollar på sig.

        - Båtbiljetten betalades av morbror Anton.

        - Han var ca 1.70 lång, blond och blåögd.

Det mesta tyder också på att han kom fram till sin morbror Anton. Det fanns 1920 en Anton Nordin skriven i Minneapolis. Anton hade troligtvis en fru som hette Gertrudis.

Det fanns 1917/1918 även en Tycko B Dahlback skriven i Minneapolis, så antagligen bodde Tycko hos Anton och Gertrudis. Att det fanns en Tycko B Dahlback vid den tidpunkten hittade jag i en registrering till amerikanska militärens samling till 1:a världskriget. Detta gjordes någon gång mellan 1917 och 1918. Detta gjordes dock på samtliga krigsföra män i USA, så det är inte säkert att han verkligen ryckte in. Men i så fall kan ju det förklara varför han inte hördes av igen.

Intressant alltså att vi även hade en annan släkting i USA, Svens och Tyckos morbror Anton, som troligtvis även var gift. De kan ju mycket möjligt ha fått barn.

***************************************************************************************************